Rekrutacja rozpoczęta GGinYSC – projekt ERASMUS + Sport

Szanowni Państwo,

W związku z rozpoczęciem realizacji projektu pn. Dobre zarządzanie w młodzieżowych klubach sportowych – promocja e-edukacji w sporcie jako narzędzie ochrony młodych sportowców /Good Governance in Youth Sports Clubs – promotion e-education as a tool of protect young athletes/  dalej GGinYSC zostaje otwarta rekrutacja do projektu.

Beneficjentami projektu mogą być managerowie, trenerzy i instruktorzy młodzieżowych klubów sportowych, które swoje siedziby mają w województwie zachodniopomorskim, a także trenerzy szkolni i osoby odpowiedzialne w samorządach za sport.

Warunkiem uczestnictwa w projekcie jest wypełnienie ankiety dostępnej na stronie www.gginysc.eu i przesłanie jej w terminie do 30/03/2018 r.

Projekt GGinYSC otrzymał dofinansowanie z Programu Erasmus + Sport w ramach zadania Mała Współpraca Partnerska w obszarze Sportu.

Liderem projektu jest Stowarzyszenie Dzieci i Młodzieży KAROL ze Szczecina, a partnerami:

Engim Piemonte z Włoch (placówka doskonalenia zawodowego) i

Getxo Kirolak z Hiszpanii (wydział sportu w urzędzie miejskim)

Ideą projektu jest zdiagnozowanie stanu młodzieżowych klubów sportowych w każdym z regionów partnerskich w obszarze ochrony młodych sportowców tj. doping, przetrenowanie, presja rodzicielska na wynik sportowy. Następnie powstanie platforma e-learningowa, na której dostępne będą szkolenia tematyczne dostępne dla Beneficjentów projektu.

Korzyści dla klubów sportowych z wzięcia udziału w projekcie:

– udział w prestiżowym, międzynarodowym projekcie Programu Erasmus + Sport,

– podniesienie wiedzy nt. dobrego zarządzania w młodzieżowych klubach sportowych potwierdzonego wystawionymi certyfikatami,

– możliwość skorzystania ze wsparcia we wdrażaniu narzędzi dobrego zarządzania w młodzieżowych klubach sportowych, w tym doradztwo, warsztaty tematyczne, wsparcie w pozyskiwaniu źródeł finansowania klubu,

– możliwość nawiązania kontaktów międzynarodowych.

Zachęcam do śledzenia kolejnych etapów projektu poprzez stronę www.gginysc.eu oraz profilu na FB.

Osoba do kontaktu:

Anna Kurowska – główny koordynator GGinYSC

e-mail: Office@gginysc.eu lub szczecin.karol@wp.pl

tel. 91 312 42 47

Ważne: osoby zgłaszające sie do udziału w projekcie powinny znać język angielski w stopniu średniozaawansowanym (B1).

Na stronie znajduje się również instrukcja wypełnienia ankiety w języku polskim.

Dostępna tutaj.