#3S# Skateboarding Sport Show – Ogólnopolskie Młodzieżowe Zawody Skatebordowe

#3S# Skateboarding Sport Show to impreza sportowa o zasięgu ogólnopolskim, w której weźmie udział młodzież na co dzień jeżdżąca na deskorolkach, rolkach, hulajnogach, deskach typu longboard, fishboard, trickboard i wheels skymasters.

Udział mogę wziąć uczestnicy w przedziale wieku: 12-18 lat, którzy zgłoszą swój udział  – najpóźniej do godz. 15 ej w dniu Zawodów.

Impreza odbędzie się 27 maja 2017 r. w Skate Park w Drawsku Pomorskim

Konkurencje sportowe: -best trick na schodach, -best trick ze schodów (murek, poręcz), -free ride na czas, -longest manual, -manual best trick contest. Zawodnicy będą startować w konkurencjach odpowiadających ich umiejętnościom i predyspozycjom.

Współzawodnictwo sportowe młodzieży ma istotne znaczenie dla upowszechniania prozdrowotnej aktywności fizycznej. Udział w rywalizacji sportowej uczy systematyczności, cierpliwości i wytrwałości, kształtując samodyscyplinę, jak również wpływa korzystnie na zdrowie. Dlatego też uczestnictwo w zorganizowanej aktywności fizycznej oraz udział w rówieśniczej rywalizacji sportowej umożliwia pozytywne rozładowanie energii młodych ludzi, jest również działaniem profilaktycznym przeciw niebezpieczeństwom i patologiom.

Regulamin imprezy sportowej